trivago, Düsseldorf’ta yeni şirket merkezini açtı

Otel karşılaştırma portalı trivago, yeni şirket merkezini Ekim ayında Düsseldorf’un Medienhafen bölgesinde açtı. Şirket, geçen yıl toplamda bir milyar Avro’dan fazla bir ciroya ulaştı.

Şirketin yeni merkezinde çalışanlara, diğer imkânların yanı sıra spor alanları, oyun odaları, restoranlar ve bir de sinema salonu kullanımı sunuluyor. Ayrıca bunlara ek olarak binanın çatısında bir yürüyüş parkuru da var. trivago söz konusu yeni binaya yaklaşık 200 milyon Avro’luk bir yatırım gerçekleştirdi.

Kuruluşunu 2005 yılında Düsseldorf'ta yapan ve geçtiğimiz yıl ilk defa bir milyar Avro’nun üzerinde ciroya ulaşan şirket Almanya çapında en başarılı Startup’lar arasında sayılıyor. Bugün trivago, yaklaşık yüzde 20’si Almanya’dan olmak üzere, 50 ülkeden yaklaşık 1.500 kişi istihdam etmektedir. Çalışanlarının yaş ortalaması 29 ve bunların birçoğu arabadan vazgeçip, ofislerinin bulunduğu Medienhafen’e bisiklet veya toplu taşıma araçlarıyla geliyor. trivago için bu, bina altı otoparkının yanı sıra yaklaşık 300 bisikletli için ayrı bir bisiklet park alanı planlamak için yeterli bir sebep.

Çalışanların yeni kampüste kendilerini rahat hissetmeleri isteniyor. Onlar, toplantıları için “Sub-Reddit”, “Tidal Wave” veya “Green Lung” gibi odalara rezervasyon yaptırabiliyorlar. trivago'nun ilk günlerinde ortaya çıkan bir tasarı olarak, uzun süreli şirket çalışanlarına bir teşekkür mahiyetinde konferans odalarına kendi memleketleri olan şehirlerin adı – Helsinki veya Chanthaburi, Mönchengladbach ya da Malibu – verilmiş.

Eş kurucu ve eski Genel Müdür Peter Vinnemeier açıklamasında şunları dile getirdi: “Amacımız, trivago ekibini kampüs aracılığıyla optimize edilmiş bir çalışma ortamında daha da yakınlaştırarak bir araya getirmekti. 2015 yılında kampüsün daha ilk tasarımlarında amaç, daha davetkâr bir ofis yaratmaktı.”