Fulfillmentcrowd şirketi Satış & Pazarlama Direktörü Lee Thompson ile röportaj

Lee Thompson, Sales & Marketing Director | Fulfilmentcrowd

Kuzey Ren-Vestfalya (NRW), Almanya maceramıza başlamak için doğru adres:

Müşteri merkezli hizmet portföyüyle Fulfillmentcrowd, Almanya’da giderek büyüyen E-Ticaret pazarından faydalanmak istiyor. Alanında İngiltere’nin önde gelen fulfillment hizmet sunucusu olan şirket, Almanya’daki ilk merkezini geçtiğimiz yaz Bocholt şehrinde açtı. Buradaki iş akışı partner firma Fairpack GmbH tarafından gerçekleştiriliyor. Bu röportajda, Satış ve Pazarlama Direktörü Lee Thompson, Almanya’daki başlangıcın nasıl olduğunu ve gelecek planlamaları hakkında bilgiler veriyor.

Fulfillmentcrowd, İngiltere merkezli olup hızla büyüyen bir şirket. Startup’lardan çok uluslu holdinglere kadar; e-ticaret odaklı işletmelere fulfillment lojistik hizmetleri ve yazılım teknolojisi sunuyoruz. İş prensibimiz 6 maddelik bir vaade dayanıyor. Örneğin, ne uzun süreli sözleşmelerimiz ne de asgari iş ücretimiz yok. Basit ve sabit bir fiyatlandırma ile birinci sınıf müşteri hizmetleri bu teklifimize dâhil. Bocholt şehrindeki ilk yerimiz, dünyanın dört bir yanından müşterilere hizmet vermesinin yanı sıra onların hâlihazırda Avrupa'nın ikinci en büyük ve hızla büyüyen e-ticaret pazarına sahip olan Almanya’ya erişimlerini sağlıyor. Bir müşteri günde ister iki sipariş, isterse 2.000 sipariş geçsin, biz uygun lojistik ve gönderi çözümlerine sahibiz.

• Almanya pazarı için planlarınız neler?

Almanca web sitemiz www.fulfilmentcrowd.de’nin lansmanı ile temmuz ayında resmi olarak faaliyetlere başladık. Alman e-ticaret pazarını detaylı bir şekilde inceledik ve sunduğumuz benzersiz iş modelimizin yalın, uygun maliyetli ve dış kaynaklı bir e-ticaret işini kararlılıkla yürütmek isteyen yeni nesil girişimcilere hitap ettiğine inanıyoruz.

• Lokasyon olarak neden Bocholt şehrini ve dolayısıyla Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’ni tercih ettiniz?

Almanya'da FairPack GmbH şirketi gibi harika bir partnerle birlikte çalışma şansına sahibiz. Şirketin merkezi Bocholt şehrinde bulunuyor ve ulaşım bağlantıları, depolama kapasitesi, işgücüne erişim ve maliyetler değerlendirildikten sonra, Almanya maceramıza başlamak için Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin doğru yer olduğundan emindik.

• NRW.INVEST karar verme sürecinde sizi nasıl destekledi?

İngiltere'de bir NRW seminerine katıldık ve bu meyanda bölgenin e-ticaret ve lojistik alanında çok fazla potansiyel sunduğunu öğrendik. NRW.INVEST ile ilişkimiz henüz yeni, ancak gelecekte paydaşlar olarak birlikte çalışmayı ve ihtiyaç duydukça onların uzmanlıkları ile yönlendirmelerine baş vurmayı planlıyoruz.

• Gelecekte Almanya’daki önemli dönüm noktaları neler olacak

İlk 12 ayda, Alman piyasasını araştıracağız, pazarlama programımızı rafine edeceğiz ve “Early Adopter” müşterilerle çalışacağız. İlk üç müşteri hâlihazırda 2 Ağustos itibariyle canlı yayına geçti. Biz, önümüzdeki yaza kadar yaklaşık 25 yeni sözleşme akdi yapabileceğimizi ve Bocholt’tan günde 250'den fazla paket gönderebileceğimizi varsayıyoruz. Bunun ötesinde, 2023 yılına kadar satışların bir önceki yıla göre yüzde 30-40 büyüklüğünde artacağını umuyoruz.