End-of-Arm-Tooling: OnRobot şirketi Soest şehrine yerleşiyor

Copyright: OnRobot

Mevcudiyetini DACH (Almancayı anadil olarak konuşan ülkeler: Almanya, Avusturya, İsviçre) ve Benelux (Belçika, Hollanda, Lüksemburg) bölgelerinde daha da genişletmek için, OnRobot şirketi Almanya’daki ilk şubesini Kuzey Ren-Vestfalya'nın Soest şehrinde açıyor. Danimarka'da yerleşik olan ve daha bir yıl önce birden fazla StartUp girişimin birleşmesinden ortaya çıkan söz konusu robotik şirket, o zamandan beri sürekli büyüyor.

OnRobot şirketinin portföyünde, insan ve makinenin işbirliğine olanak sağlayan en son teknoloji kavrama ve algılama sistemli robot kolları bulunuyor. Genç şirket ürün sistemlerinin yüzey işlemeden paletlemeye kadar kolay kullanılabilir olmasına ve bunların çok yönlü uygulama alanlarına güveniyor. OnRobot şirketinde DACH ve Benelux Bölgeleri Genel Müdürü Björn Milsch yaptığı açıklamada şunları vurguladı: “İşbirliğine yatkın “End-of-Arm-Tools” robotik kollarımız şirketlere az hacimli (Lot size 1) özel siparişlerde bile düşük maliyetli üretim yapmak için gerekli esnekliği sağlıyor.” Dünyanın en büyük beşinci ve Avrupa'nın bir numaralı robot pazarı olan Almanya, OnRobot için önemli bir satış potansiyeli sunuyor. Yılsonuna kadar, Soest şehrindeki tesiste dokuz kişilik istihdam sağlanacak. Yeni ofisimiz ve daha büyük bir ekiple, Almanca konuşulan bölgedeki müşterilerimize ve ortaklarımıza şimdi çok daha yakınız.”

Soest ve çevresinde birçok uluslararası sanayi şirketi, özellikle KOBİ’ler - ki robotik şirket için bunlar önemli hedef gruplarıdır – hâlihazırda yerleşik bulunmaktadır.