Yakında Kuzey Ren-Vestfalya’da 800 milyon litre süt üretilecek

Hochwald Foods GmbH adlı mandıra işletmesi, Kuzey Ren-Vestfalya’da yeni bir tesisin inşası için en az üç haneli milyon Avro’luk bir yatırım yapıyor. Tesisin inşaatına bu yıl başlanması beklenirken, üretime ise 2021’de geçilmesi planlanıyor.

Euskirchen ilçesindeki Mechernich’de, orta vadede 250’den fazla kişiye istihdam alanı açılacak. Dayanıklı süt ürünleri üreten Hochwald Foods GmbH şirketi burada, yeni açılan Obergartzem III sanayi bölgesinde bulunan yaklaşık 20 hektarlık bir alan üzerinde, yeni üretim tesislerini inşa edecek. Hochwald Foods GmbH Genel Müdürü Detlef Latka konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Söz konusu lokasyon, planladığımız yatırım açısından gayet güzel koşullar sunuyor. Bu yeşil çayırlar üzerinde modern ve çok randımanlı bir tesis meydana getirmek istiyoruz.”

Bu yeni tesisinde şirket, dayanıklı süt ürünleri üretecek. UHT süt, kondanse süt ve süt karışımlı içecekler şirketin ürün gamında yer alıyor. Hochwald Foods şirketinin toplam 3.000 tedarikçisinin içinde yaklaşık 1.250 çiftçi, şirketin bu yeni yerleşim bölgesinde yer alıyor. Bu çiftçilerin de yeni tesisten faydalanması bekleniyor.

NRW.INVEST, Kuzey Ren-Vestfalya’da uygun yatırım yerinin bulunabilmesi hususunda söz konusu mandıra işletmesine destek olup danışmanlık sundu. Hochwald Foods GmbH şirketi bu arayışlar sonunda Mechernich yöresinde karar kılmış olup, böylelikle Kuzey Ren-Vestfalya’nın bir ekonomi coğrafyası olarak yazdığı başarı öyküsüne katkı sağlamıştır.