Türkiye’den AYBEY ELEKTRONİK Bochum’da yeni bir tesis kuruyor

Asansörler için kontrol elektroniği alanında faaliyet gösteren Türk üretim ve geliştirme şirketi AYBEY ELEKTRONİK, Bochum’da yeni bir tesise yaklaşık iki milyon Avro’luk yatırım yapıyor. Söz konusu yeni lokasyonda yaklaşık 20 kişinin görev alacağı öngörülüyor.

Söz konusu tesis AYBEY Elektronik'in Almanya’daki ilk yatırımı ve buranın ilk etapta Avrupa pazarına hizmet vermesi amaçlanmakta. Firmanın Genel Müdürü İbrahim Melih Aybey, "Bochum’u tercih ederken burada yeni ürünler geliştirmek ve kendimizi Batı Avrupa pazarına daha iyi odaklayabilmek için bilinçli olarak karar verdik" diye konuştu.

Bochum’un Hiltrop sanayi sitesinde, yönetim binası da bulunan yeni depo ve üretim hangarı inşaatı öncesinde, Bochum Wirtschaftsentwicklung (Bochum Ekonomik Gelişim Bürosu) Türk şirketini Almanya’ya yerleşmesi ve Bochum’un kuzeyindeki arsayı satın alması sırasında destekledi. Yatırımcı ve Ekonomik Gelişim Bürosu arasındaki yakın ilişkiyi sağlayan da Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yatırım destek ofisi NRW.INVEST olmuştu.

NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner yaptığı açıklamada "Aybey Elektronik'in yatırım yeri olarak Kuzey Ren-Vestfalya’yı tercih etmesinden çok memnunum. Bu, eyaletin bir yatırım ve kuruluş yeri olarak sahip olduğu çekiciliğin bir kanıtıdır. Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya'daki Türk yatırımcılar için ilk adres" diye konuştu. Sadece geçtiğimiz yıl, 46 Türk şirketi Kuzey Ren-Vestfalya'ya yerleşti.

Alman AYBEY ELEKTRONIK GmbH 2016 yılında kuruldu. Şirket, asansörler için kontrol elektroniği ve kumanda panelleri geliştiriyor ve üretiyor. Ana işletme Türk AYBEY ELEKTRONİK A.Ş. ise hâlihazırda 25 yıldan fazla bir süredir varlığını sürdürüyor.