Zur Navigation springen Zur Suche springen Zum Inhalt springen Zum Fußbereich springen

NRW güneş enerjisi alanındaki araştırmalarını daha ileriye taşıyor

©DLR

©DLR

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), güneş enerjisi kaynaklı yüksek sıcaklıkta ısı ile deneyler için dünya çapındaki benzersiz araştırma merkezini genişletiyor.

2.000'den fazla hareketli ayna, Jülich şehrindeki söz konusu yeni güneş kulesi için enerji sağlıyor. Heliostat enerji santralinde, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), diğerlerinin yanı sıra, konsantre güneş ışınımı ile elektrik ve ısının nasıl üretildiğini, enerjinin ne şekilde depolanabildiğini ve güneş termal enerjisinin hidrojen üretmek için nasıl kullanılabileceğini araştırıyor.

Bu şekilde Alman Havacılık ve Uzay Merkezi, fosil yakıtların olmadığı bir enerji sistemine önemli bir katkı sağlıyor. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Prof. Andreas Pinkwart açılış törenindeki kutlamada konuya ilişkin olarak şunları dile getirerek projenin bölgeler üstü anlamını vurguladı: “Yenilenebilir enerjiler tarafından üretilen hidrojen ve sentetik yakıtlar, yük ve ağır yük taşımacılığında iklim dostu uygulamalara önemli katkılar sağlıyor. Tesisin önemi Kuzey Ren-Vestfalya'nın çok ötesine uzanıyor ve Güney Avrupa ve Kuzey Afrika gibi güneş ışınımının yüksek olduğu bölgelerdeki enerji santralleri için pilot tesis olarak hizmet ediyor.”

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi Jülich şehrinde, dünya çapında benzersiz bir araştırma ortamı sunuyor. 2011 yılında kurulan ilk güneş kulesini, test kapasitelerine olan yüksek talep nedeniyle şimdi ikinci bir kule izledi. Ayrıca, söz konusu alan üzerinde, ulaşabildiği 380 kilovatlık maksimum güç ile dünyanın en büyük yapay güneşi de bulunuyor.