NRW Asya kıtası ile ekonomik ilişkilerini genişletiyor

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, İnovasyon, Dijitalleşme ve Enerji Bakanı Prof. Dr. Andreas Pinkwart, ekonomi ve bilim dünyası temsilcilerinden oluşan bir heyetle birlikte Güney Kore, Japonya ve Çin'i ziyaret etti. Söz konusu ziyaretin amacı “Elektromobilite”, “Enerji Depolama” ve “Sağlık Ekonomisi” gibi büyüyen pazarlarda iş birliğini genişletmekti.

Seul’da, “World Class 300” ve “High Potential Enterprise Association of Korea (AHPEK)” isimli KOBİ derneklerinin üyesi firma temsilcilerinin yanı sıra ulusal ekonomi ve teknolojiyi destek kurumları olan Kore Endüstriyel Teknoloji Enstitüsü (KITECH) ile Kore Endüstriyel Kompleks Kurumu (KICOX) üst düzey yöneticileriyle de karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Tokyo'daki “Alman-Japon Akıllı Mobilite Sempozyumu”nun açılışında konuşan Pinkwart, NRW'nin elektromobilite konusunda Avrupa'nın lider bölgesi olmak istediğini söyledi. Bakan Pinkwart konuşmasına şöyle devam etti: “Daha şimdiden elektrikli minibüslerin Avrupa çapındaki en büyük üreticisiyiz. Japon ekonomisi onlarca yıldır Kuzey Ren-Vestfalya ile yakın bir ilişki içinde. Biz bu ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz. Söz konusu güvenilir ve mükemmel ilişkilerin her iki taraf için ne kadar değerli olduğu, ticaret politikalarının sorunlu olduğu zamanlarda kendini daha da net gösteriyor.” Bakanın Japonya programında, “akıllı mobilite”, “enerji depolama”, “İklim dostu motor ve aküler” ile “serbest ticaret iş birliği”ne ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere şirket ziyaretleri ve bağlantı geliştirme toplantıları bulunuyordu.

Çin ziyaretinin odak noktasında sadece Jiangsu ve Sichuan eyaletleri ile olan 30 yıllık iş birliğinin devam ettirilmesi ve ilerletilmesi değil, aynı zamanda “Akıllı Mobilite” ve “Akıllı Şehirler” üzerine gerçekleştirilen karşılıklı görüşmeler de bulunuyordu. Bakan Pinkwart, yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: “‘Elektromobilite ve otonom sürüş teknolojisi gibi alanlarda ‘Yeni Mobilite’ konusu Çin ile yürütülen iş birliğinin odak noktası haline gelebilir. Bunun için, Kuzey Ren-Vestfalya'da gerçekleştirilen en üst düzey bilimsel araştırmalar ve çok sayıdaki otomotiv tedarikçisiyle en iyi koşulları sağlıyoruz ve ben eminim ki, ilişkilerimizi yoğunlaştırırsak, her iki taraf da bundan istifade edecektir”.