Amerikalı bilişim uzmanı şirket NRW’de başarı yolunda

©Salesforce Germany

Sales Cloud uygulaması satış sürecini yeni bir seviyeye taşıyor: Şirketler zamandan tasarruf ediyor, daha fazla potansiyel müşteri üretiyor ve verimliliklerini artıtıyor -ve bunların hepsi donanım veya yazılım ürünlerine ihtiyaç duymadan. Söz konusu CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) çözümü, San Francisco merkezli bilişim uzmanı Salesforce şirketi tarafından geliştirildi. Salesforce, üç yıldan beri Düsseldorf'ta da faaliyet gösteriyor. DACH Bölgesi (Almancayı anadil olarak konuşan ülkeler: D-Almanya, A-Avusturya, CH-İsviçre) Başkan Yardımcısı Sibylle Westermann verdiği röportajda, bölgedeki deneyimleri hakkında bilgi veriyor.

• Salesforce şirketi CRM çözümlerinde uzman. Bu çözümler müşteri ilişkilerini yönetmek için kullanılıyor. Bu tam olarak nasıl işliyor?

Teknoloji sektörünün uzun zamandan beri “kutsal kâsesi” kabul edilen şey, şirketlerin müşteriler hakkında 360 derecelik bir görüşe sahip olmaları. Şimdi bunu gerçek anlamda ilk kez bizim teknolojimiz mümkün kılmakta. Bu, satıştan hizmete ve pazarlamaya, ticaretten uygulama geliştirme platformuna kadar uzanmaktadır. Satış dışında da müşterilerle ilişkinizde çok sayıda temas noktası vardır.

• Sizin bakış açınızdan sektörünüzün gelecekteki zorlukları neler?

Sektör çok hızlı bir şekilde değişiyor ve biz bu yolculukta tüm şirket ve organizasyonları yanımıza almayı denemek zorundayız. Örneğin yapay zekâ, inovasyonun bir sonraki büyük itici gücüdür – bu noktada temas korkusunu azaltmaya ve şirketler ve organizasyonlar için muazzam avantajları göstermeyi denemek zorundayız. İşte yapay zekâ çözümümüz “Einstein” için bir örnek: Yazılım, hangi müşterilerde başarılı olma beklentilerinin şu an en iyi olduğunu satış personeline öneriyor. Ya da hangi pazarlama kampanyalarının hangi müşteri grubuyla ve hangi saat diliminde en iyi sonuçları elde edeceğini tahmin ediyor. Ancak yeni senaryolar da var – bir sigorta şirketi, yazılımı, görüntü tanıma ile arabalara verilen kaza hasarlarını tahmin etmek için kullanıyor. Bu daha şimdiden yüzde 80 doğrulukla başarıya ulaşıyor.

• Düsseldorf şubesi son yıllarda hızla büyüdü – buna hangi konum avantajları katkıda bulundu?

Biz burada Kuzey Ren-Vestfalya’da sadece çok iyi eğitimli çalışanlar değil, aynı zamanda canlı bir Startup ​​ortamı ve gizli şampiyonlar kültürü bulduk. Özellikle orta ölçekli şirketlerde dijital dönüşüm için muazzam bir potansiyel gözlemliyoruz ve dijital danışman olarak burada çok rağbet görüyoruz.

• Salesforce şirketi nasıl devam edecek?

Bir sonraki büyük adım kamusal işlemlerin dijital dönüşümünü kurmaktır. Bu alanda bir sonraki büyük dijitalleşme dönüşümünü kamu yönetiminde bekliyoruz. Vatandaş, kentiyle tüm kanallar üzerinden ve mobil olarak iletişim kurmak istiyor. Customer360 platformumuz, bu amaçla, müşteriler için ikna edici, kanallar üstü bir iletişim seçeneği sunan, şirketlere ise standardize bir müşteri perspektifine sahip olmalarını ve kamu sektörü gereksinimlerine uyum sağlamalarını mümkün kılan, bir zemin sunuyor. Örneğin belediyeler, belediye işletmeleri ve organizasyonları için burada daha hızlı tepki vermeleri ve verimli olmaları için bir fırsat görüyorum. Vatandaşlar tarafından arzu edilen bütüncül deneyimi, kod yazmadan veya bilişim bilgisine sahip olmak zorunda kalmadan, sadece mouse tıklamalarıyla, şekillendirebilirsiniz.

• Salesforce şirketini farklı kılan nedir?

Biz basitçe sadece bir Amerikan yazılım şirketi değiliz. Salesforce kurucularının biraz farklı bir şirket vizyonu vardı. Gelecekte sadece iş ilişkilerinin şekillenme biçimini değiştirmekle kalmayıp, aynı zamanda dünyayı parça parça geliştirmeye de katkıda bulunacak olan bir şirket. Salesforce’un henüz kuruluş aşamasında biz 1-1-1 modelini hayata geçirdik ve Salesforce.org aracılığıyla çalışma süremizin, ürünlerimizin ve sermayemizin yüzde birini hayır amaçlı olarak kullanıma sunduk. 1-1-1 modeli Salesforce firmasının ötesine geçerek yayıldı. 100'den fazla ülkeden 9.000'den fazla şirket Pledge1percent.org’da yer alıp ve destek sağlıyor. Söz konusu şirketler şimdiden bir milyar Avro’dan fazla bağış yaptılar.

Değerlerimiz Salesforce şirketinin temelini oluşturuyor ve paydaşlarımızla iş birliği de dâhil olmak üzere şirket olarak yaptığımız her şeyde bize yol gösteriyorlar: güven, müşteri başarısı, yenilik ve fırsat eşitliği.

Ayrıca aynı değerleri paylaşmak da önemli bir dayanak.